CROSSTERREIN LIEROP

Als vanaf de jaren 60 van de vorige eeuw wordt er in Lierop door veel motorliefhebbers met veel succes en met veel plezier gecrosst. Het is toch echt wel van de zotte, dat  doordat enkele bewoners ( die er later zijn komen wonen )zich hieraan denken te moeten storen hier een eind aan kunnen maken. Het crossterrein is een wezenlijk deel van Lierop geworden. Noem je Lierop, dan denk je aan Nirwana tuinfeest, de paardenmarkt op kermismaandag en aan de motorcross. Allen onlosmakelijk verbonden met dit dorp. Je kunt het niet maken om hier een stokje voor te steken. De gemeente Someren doet al alle moeite om de sluiting van het crossterrein te voorkomen. De hogere overheden denken daar anders over. Ook de rechter besliste tot op heden in het nadeel van de crossers. Wat LEEFBAAR SOMEREN betreft kortzichtig en onbegrijpelijk.
Er zijn 2 redenen om het crossterrein te behouden:

  1. Het is een prima voorziening voor de motorsport. Ook motorsport liefhebbers hebben recht op   een plaats waar ze hun hobby kunnen uitoefenen. ( voor andere sporten zijn er ook voorzieningen.)
  2. ls er geen gelegenheid meer is om te crossen, is het gevaar groot dat de crossers illegaal gaan crossen in de bossen op wandel of fietspaden. Levensgevaarlijk voor wandelaars en fietsers en men rijdt de paden volledig stuk. Een voorbeeld hiervan zijn diverse wandelpaden in Maarheeze bij de Pan.

Dit alles geeft LEEFBAAR SOMEREN het standpunt dat we alles op alles gaan zetten om Lierop als motorcross dorp te behouden. De laatste uitspraken van de rechtbank geven ons helaas weinig hoop op succes. Ondanks alles toch doorgaan waar mogelijk.
Oplossen dus, niet opheffen.